+31 (0)55 540 27 28 info@coatingcenter.nl Advies, levering en begeleiding van coatings voor vloeren en wanden.

Gietvloeren

Gietvloeren zijn zelfvloeiende producten op basis van epoxy of polyurethaan harsen. De zelfvloeiende eigenschap ontstaat wanneer de componenten na homogene menging met een spaan of trekker over de vloer zijn verdeeld. Een laag dikte van 2 of 3 mm is hierbij normaal. Een gietvloer wordt toegepast wanneer er hoge eisen aan de vloerafwerking worden gesteld. Bijvoorbeeld voor slijtvastheid of chemicalienbestendigheid. Maar ook voor decoratieve afwerkingen. Daarnaast kan met de juiste gietvloer moeiteloos worden voldaan aan eis met betrekking tot bijvoorbeeld ESD of HACCP.

Ondergrond

Om een gietvloer te laten hechten is een schone, droge ondergrond vereist. De ondergrond is bepalend voor het resultaat van de gietvloer. Afhankelijk van de ondergrond kunnen één of tmeerdere lagen ter voorbereiding noodzakelijk zijn. Een goede beoordeling is dan ook gewenst. Dit kunnen wij uiteraard voor u verzorgen.

Toepassing

Gietvloeren hebben een breed toepassingsgebied zoals werkplaatsen, chemische industrie, laboratoria, drukkerijen, ziekenhuizen, scholen, winkels, musea en nog talloze andere. Maar ook in woningen worden gietvloeren steeds vaker toegepast.


Foto’s

Bekijk hieronder een voorbeeld van een gallery.